Хоолой зайлах уусмалыг бэлтгэх заавар


2019-02-08 10:30 GMT+8

Эрүүл мэндийн яамнаас гаргасан томуу, томуу төст өвчнөөс урьдчилан сэргийлэх хоолой зайлах зөвлөмжийг хүргэж байна.

Хоолойг сармис, нимбэг, сода, давсны уусмалаар нэг удаа зайлахдаа 5-7 удаа давтаж, арав хоног завсарлан үргэлжлүүлэн зайлах юм.

Сармисны уусмал бэлтгэхдээ 500 мл халуун усанд 4-5 хумс нунтагласан сармис хийнэ.

Нимбэгний уусмалыг 250 мл халуун усанд нэг зүсэм нимбэг хийж бэлтгэнэ.

Соданы уусмалыг 100 мл бүлээн усанд 2 гр сода хийн бэлтгэх бол 95 мл усанд 5 гр эсвэл хоолны халбагаар жамц давс хийн давсны уусмалыг бэлтгэж хоолойгоо зайлаарай.

САНАЛ БОЛГОХ

 
 
Өргөн хэрэглээний, нэг удаагийн гялгар уутыг худалдаанд гаргах, хэрэглэхийг хориглосон шийдвэр гуравдугаар сарын 1-нээс хэрэгжинэ. Та гялгар уутны хэрэглээгээ багасгаж эхэлсэн үү?
Нийт 1922 санал өгсөн байна.

Дээшээ