Нийгмийн эрүүл мэндийн хүрээлэнгээс савласан хүнсний шошгололтын стандартын төслийг санаачлан, Стандартчилал хэмжил зүйн үндэсний газартай хамтран боловсруулж хэлэлцжээ.
Манай улсын хувьд анх 2007 онд савласан хүнсний шошгололтын стандартыг баталсан бөгөөд өнгөрсөн жилээс Нийгмийн эрүүл мэндийн хүрээлэнгийн Хоол судлалын секторын эрдэмтэн судлаачид тус стандартыг шинэчлэх судалгааны ажил хийж эхэлсэн байна.
Тус шинэчлэлийн дагуу хүнсний бүтээгдэхүүний савлагаа шошгон дээр тухайн бүтээгдэхүүний эрүүл мэндийн мэдэгдэл болон шим тэжээлийн мэдэгдлийг худалдан авагч хэрэглэгчдэд ойлгомжтой байдлаар оруулж байгаа нь гол онцлог юм.
Тус стандартын төслийг энэ оны хоёрдугаар улиралд багтаан батлуулахаар ажиллаж байна.
Нийгмийн эрүүл мэндийн хүрээлэнгээс савласан хүнсний шошгололтын стандартын төслийг санаачлан, Стандартчилал хэмжил зүйн үндэсний газартай хамтран боловсруулж хэлэлцжээ.
Манай улсын хувьд анх 2007 онд савласан хүнсний шошгололтын стандартыг баталсан бөгөөд өнгөрсөн жилээс Нийгмийн эрүүл мэндийн хүрээлэнгийн Хоол судлалын секторын эрдэмтэн судлаачид тус стандартыг шинэчлэх судалгааны ажил хийж эхэлсэн байна.
Тус шинэчлэлийн дагуу хүнсний бүтээгдэхүүний савлагаа шошгон дээр тухайн бүтээгдэхүүний эрүүл мэндийн мэдэгдэл болон шим тэжээлийн мэдэгдлийг худалдан авагч хэрэглэгчдэд ойлгомжтой байдлаар оруулж байгаа нь гол онцлог юм.
Тус стандартын төслийг энэ оны хоёрдугаар улиралд багтаан батлуулахаар ажиллаж байна.