Зарим төрлийн ногоо ямар ач тустай болохыг хүргэж байна.
Цэцэгт байцай: С, K, B1, B2, B3, B6, A, E амин дэмүүд, манган, фолийн хүчил, кальци, төмөр, магни, фосфор, кали, натри, цайр зэрэг эрдэс бодис агуулдаг. Биеийн дархлааг дэмжин, хавраас сэргийлнэ.
Улаан лооль: A, C, B1, B2, K амин дэм болон кали, антиоксидант их хэмжээгээр агуулдаг. Тогтмол хэрэглэвэл цус багадах, зүрх өвдөхөөс сэргийлж, уушги, ходоод, улаан хоолой, гэдэсний өвчлөлийг бууруулна.
Байцай: Бөөрөнхий байцайнд C, B, PP амин дэм ус, сахар, уураг, эслэг агуулагддаг. Байцай нь холестриныг бууруулах, ходоод гэдэсний шархыг анагаах, судас нарийсахаас сэргийлдэг.
Өргөст хэмх: B1, B2, B3, B5, B6, C амин дэмүүд, фолийн хүчил, кальци, төмөр, магни, фосфор, кали агуулдаг. Өргөст хэмх нь холестриныг бууруулж хоолны шингэцийг сайжруулдаг.
Бууцай: С, А аминдэм болон иод, төмөр, кали, зэс, фолийн хүчил зэрэг эрдэс бодисоор баялаг. Бууцай нь хоол боловсруулах эрхтний хэвийн үйл ажиллагааг дэмжиж, хялгасан судсыг бэхжүүлж, цус харвахаас сэргийлдэг.
Амтат чинжүү: С аминдэмээр баялаг ногоо бол амтат чинжүү юм. Мөн В1, В2, В6, РР аминдэм, кальци, натри, иод, цинк, төмөр, фосфор зэрэг агуулдаг. С амин дэм нь кальци болон бусад эрдэс бодис биед шимэгдэхэд тусалдаг.
Хаш: А, В1, В12 амин дэм болон кали, фосфорын давс, фолийн хүчил агуулна. Тогтмол хэрэглэвэл тархины эсийг гэмтэхээс хамгаалдаг антиоксидант шинж чанартай. Цусан дахь холестрин багасгах, хорт хавдар үүсэхээс сэргийлнэ.
Зарим төрлийн ногоо ямар ач тустай болохыг хүргэж байна.
Цэцэгт байцай: С, K, B1, B2, B3, B6, A, E амин дэмүүд, манган, фолийн хүчил, кальци, төмөр, магни, фосфор, кали, натри, цайр зэрэг эрдэс бодис агуулдаг. Биеийн дархлааг дэмжин, хавраас сэргийлнэ.
Улаан лооль: A, C, B1, B2, K амин дэм болон кали, антиоксидант их хэмжээгээр агуулдаг. Тогтмол хэрэглэвэл цус багадах, зүрх өвдөхөөс сэргийлж, уушги, ходоод, улаан хоолой, гэдэсний өвчлөлийг бууруулна.
Байцай: Бөөрөнхий байцайнд C, B, PP амин дэм ус, сахар, уураг, эслэг агуулагддаг. Байцай нь холестриныг бууруулах, ходоод гэдэсний шархыг анагаах, судас нарийсахаас сэргийлдэг.
Өргөст хэмх: B1, B2, B3, B5, B6, C амин дэмүүд, фолийн хүчил, кальци, төмөр, магни, фосфор, кали агуулдаг. Өргөст хэмх нь холестриныг бууруулж хоолны шингэцийг сайжруулдаг.
Бууцай: С, А аминдэм болон иод, төмөр, кали, зэс, фолийн хүчил зэрэг эрдэс бодисоор баялаг. Бууцай нь хоол боловсруулах эрхтний хэвийн үйл ажиллагааг дэмжиж, хялгасан судсыг бэхжүүлж, цус харвахаас сэргийлдэг.
Амтат чинжүү: С аминдэмээр баялаг ногоо бол амтат чинжүү юм. Мөн В1, В2, В6, РР аминдэм, кальци, натри, иод, цинк, төмөр, фосфор зэрэг агуулдаг. С амин дэм нь кальци болон бусад эрдэс бодис биед шимэгдэхэд тусалдаг.
Хаш: А, В1, В12 амин дэм болон кали, фосфорын давс, фолийн хүчил агуулна. Тогтмол хэрэглэвэл тархины эсийг гэмтэхээс хамгаалдаг антиоксидант шинж чанартай. Цусан дахь холестрин багасгах, хорт хавдар үүсэхээс сэргийлнэ.