Хүйтний ам цаашилж, хөхүүрийн ам наашилж буй энэ цагт гэдэсний халдварт өвчний асуудал сөхөгдөж эхэлдэг. Учир нь дулааны улиралд уг өвчний тохиолдол нэмэгддэг байна.
Нийгмийн эрүүл мэндийн үндэсний төв уг өвчнөөс сэргийлж дараах зөвлөгөөг гаргажээ.
“Аюулгүй хоол хүнсний 5 түлхүүр” зарчмыг 2001 онд Дэлхийн Эрүүл Мэндийн Байгууллагаас хоол хүнсээр дамжих өвчний гаралтыг таслан зогсоох, түүнээс урьдчилан сэргийлэх зорилгоор боловсруулсан байна.
Энэхүү зарчмыг хоол, хүнсний үйлдвэрлэл, үйлчилгээ, хүнстэй харьцах бүх шатны үйл ажиллагаанд чанд баримталснаар хоол хүнсээр дамжих өвчнөөс бүрэн сэргийлж чадах юм.
Хүйтний ам цаашилж, хөхүүрийн ам наашилж буй энэ цагт гэдэсний халдварт өвчний асуудал сөхөгдөж эхэлдэг. Учир нь дулааны улиралд уг өвчний тохиолдол нэмэгддэг байна.
Нийгмийн эрүүл мэндийн үндэсний төв уг өвчнөөс сэргийлж дараах зөвлөгөөг гаргажээ.
“Аюулгүй хоол хүнсний 5 түлхүүр” зарчмыг 2001 онд Дэлхийн Эрүүл Мэндийн Байгууллагаас хоол хүнсээр дамжих өвчний гаралтыг таслан зогсоох, түүнээс урьдчилан сэргийлэх зорилгоор боловсруулсан байна.
Энэхүү зарчмыг хоол, хүнсний үйлдвэрлэл, үйлчилгээ, хүнстэй харьцах бүх шатны үйл ажиллагаанд чанд баримталснаар хоол хүнсээр дамжих өвчнөөс бүрэн сэргийлж чадах юм.