Бүдүүн гэдсээ дурандуулахын өмнө ямар хүнснээс зайлсхийх вэ

Б.Эрмүүн GoGo.mn

2017-11-15 10:20 GMT+8

Монгол улсад 2016 оны нийт хорт хавдрын шинэ тохиолдлын 50.3 хувийг эрэгтэй, 49.7 хувийг эмэгтэйчүүд эзэлж байсан бөгөөд зонхилон тохиолдох хорт хавдрын есдүгээр байранд бүдүүн гэдэсний хорт хавдар ордог байна.

Иймд Хавдрын эрт үед ямар нэгэн шинж тэмдэг бага илэрдэг учир 50-иас дээш насныхан жилд нэг удаа бүдүүн гэдсээ дурандуулах шаардлагатай юм.

Тэгвэл дурандуулахын өмнө ямар хүнс хэрэглэхийг хориглодог вэ. Шастины нэрэмжит нэгдсэн гуравдугаар эмнэлгийн Дурангийн оношилгоо эмчилгээний тасгаас дараах жагсаалтыг гаргажээ. Тухайлбал,

Сүү сүүн бүтээгдэхүүн: Самар, үр, овьёос, хальс, үртэй жимс жимсгэнэ

Талх, үр тариа: Бор будаа, бүхэл үрийн талх, паста, хүнсний овьёос, самар болон үртэй талх, шош

Жимс жимсгэнэ: Үр болон хальстай жимс (жимсгэнэ, ананас, алим, жүрж, тарвас), лаазалсан хальстай болон үртэй жимс, үзэм болон бусад хатаасан жимс

Ногоо: Эрдэнэ шиш, арилгаагүй төмс, улаан лооль, үртэй арилгаагүй өргөст хэмх, чанасан байцаа болон үрлэн байцаа, ногоон вандуй, хулуу, лимийн шош, сонгино

Уух зүйлс: Дотроо зөөлөн цэлцэгнүүргүй жимс ба ногооны жүүс, өнгөтэй ундаа, жүүс

Дессерт: Кокос, үр болон самартай бүх зүйл, улаан ба ягаан өнгийн хүнсний будаг орсон бүх зүйл, бүхэл үрийн гурилаар хийсэн жигнэмэг, торт зэрэг орно. 

 

GoGo Facebook Хуудас

ХОЛБООТОЙ МЭДЭЭ

 
 
Утааны улирал эхэллээ. Та амны хаалтыг өөртөө болон үр хүүхдүүддээ гадаа орчинд байнга зүүлгэж чадах уу?
Нийт 156 санал өгсөн байна.

Дээшээ